• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Natjecanje iz Katoličkoga vjeronauka osnovnih škola Hercegovačko-neretvanske županije pod nazivom “Tragom naše kršćanske baštine”

Natjecanje iz Katoličkoga vjeronauka osnovnih škola Hercegovačko-neretvanske županije pod nazivom “Tragom naše kršćanske baštine”

Dana 4. svibnja u dvorani ispod zvonika Crkve svetih Petra i Pavla održano je natjecanje učenika osnovnih škola naše županije iz Katoličkoga vjeronauka pod nazivom “Tragom naše kršćanske baštine”. Na natjecanju sudjelovalo je 16 škola. Učenici su prikazali kršćansku baštinu u formi stripa, igrokaza, prezentacije, video uratka i afirmacijskog izlaganja. Natjecanje je priredio Željko Bušić, stručni savjetnik za vjeronauk.

Cilj natjecanja je bio da se učenici bolje upoznaju sa bogatom kršćanskom kulturnom baštinom i kako bi bolje stjecali kompetencije za djelotvornije i kreativnije korištenje kršćanske kulturne i tradicijske baštine hrvatskoga naroda u službi evangelizacije.

Ovakvim natjecanjem izlazi se iz okvira standardnog natjecanje, traži dodatni trud, sažima sve kompetencije koje posjeduje učitelj i učenik.

  1. mjesto: Sara Jelić, Antea Petrović, Magdalena Tule i Marko Babić iz Osnovne škole Marka Marulića iz Prozora sa izvedbom “Gospin plač kroz povijest u Rami”.
  2. mjesto: Ivana Menalo, Antea Njavro iz Osnovne škole Kardinala Stepinca iz Neuma sa temom izvedbe “Tragom naše neumske kršćanske baštine” i Iva Jozić, Domagoj Pavlović i Luka Dragić iz Osnovne škole Buna sa temom izvedbom “Stare molitve i sicanje (tetoviranje)”.
  3. mjesto: Anamarija Markić i Kata Markić iz Treće osnovne škole područnog odjela Polog sa temom izvedbe “Kužni grobovi u našem mjestu” i Dora Kožul, Leon Novaković, Katarina Jakić i Antea Karamatić iz Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini sa temom izvedbe “I padoše maske-karneval u sjeni korizme”.

Ocijenilo ih je Povjerenstvo u sastavu:

Igor Džidić, učitelj hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi A. B. Šimića iz Mostar

Toni Marić, profesor likovne kulture u Osnovnoj školi A. B. Šimić iz Mostar

Danijela Tomičić, stručna savjetnica za povijest u Zavodu za školstvo Mostar

Čestitke najuspješnijima i hvala svima na sudjelovanju.