• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Predavanje prof. Željke Butorac na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

Predavanje prof. Željke Butorac na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

U okviru Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023. g. u petak je u organizaciji Naklade Alfa d.o.o. Mostar, a u suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar i Zavodom za odgoj i obrazovanje Županije Zapadnohercegovačke, za učitelje osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije, održano stručno usavršavanje o temi Učenici s teškoćama u učenju.

O ovoj, sve češćoj, pojavi u učionicama govorila je Željka Butorac, prof. logopedije i kroatistike. Nakon višegodišnjeg iskustva u struci te stručno zastupljenih treninga i neprestanog usavršavanja u ovome području, prof. Butorac je kolegama nastavnicima primjerima iz prakse i korisnim savjetima pokazala smjernice kojima bi se trebali voditi, kako i što raditi, kako bi sa svojim učenicima s poteškoćama u učenju ostvarili znatan napredak. Naravno, naglasila je kako je u tom procesu neizostavna suradnja s roditeljima.
Na koncu je poslala jasnu poruku kako su učitelji najmoćniji ljudi na svijetu koji oblikuju buduće ljude i njihov stav prema sebi, radu i okolini. Svima je poželjela da budu dobri učitelji kojih će se generacije učenika sjećati s ljubavlju.

Preuzeto: https://www.naklada-alfa.ba/clanak?c=175