• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Natjecanje iz Katoličkoga vjeronauka srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije pod nazivom “Biblijske žene u povijesti spasenja”

Natjecanje iz Katoličkoga vjeronauka srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije pod nazivom “Biblijske žene u povijesti spasenja”

Dana 5. svibnja u dvorani ispod zvonika Crkve svetih Petra i Pavla održano je natjecanje učenika srednjih škola naše županije iz Katoličkoga vjeronauka pod nazivom “Biblijske žene u povijesti spasenja”. Na natjecanju je sudjelovalo 13 škola. Učenici su prikazali biblijske žene u formi stripa, prezentacije, video uratka i afirmacijskog izlaganja. Natjecanje je priredio Željko Bušić, stručni savjetnik za vjeronauk.

Cilj natjecanja je bio da se učenici bolje upoznaju sa biblijskim ženama kao ravnopravnim sudionicima stvaralačkog Božjeg djelovanja koje su uspostavili suodnos s Bogom te tako životu dale smisao. Učenici su imali priliku istaknuti svevremenske ljudske vrednote koje su kroz povijest spasenja promicale žene.

Ovakvim natjecanjem izlazi se iz okvira standardnog natjecanje, traži dodatni trud, sažima sve kompetencije koje posjeduje učitelj i učenik.

  1. mjesto: Ivana Bošković, Antonela Papac, Antun Raguž, Antea Raguž, Katarina Bošković, Juraj Previšić i Tea Šutalo iz Srednje škole Stolac sa temom izvedbe “Govori Gospodine…”.
  2. mjesto: Petra Milinković, Leonarda Avmedovski, Zorica Ćavar i Barbara Šunjić iz Gimnazije fra Grge Martića sa temom izvedbe “Uloga i važnost žena križnog puta (Veronika, Marija Magdalena i Marija) u vjeri i suvremenom svijetu.
  3. mjesto: Tomislava-Iva Šakota, Nikola Šego, Nika Ljolje i Gabrijel Barbarić iz Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića sa temom izvedbe “Susret Isusa i Samarijanke”.

Ocijenilo ih je Povjerenstvo u sastavu:

Violeta Čuljak, profesorica likovne kulture u Trećoj osnovnoj školi Mostar

Mario Naletilić, profesor likovne kulture u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića Grude

Marko Grubešić, profesor likovne kulture u Osnovnoj školi Petra Bakule Mostar

Čestitke najuspješnijima i hvala svima na sudjelovanju.

Za sve sudionike je organiziran 26. svibnja nagradni izlet u Travnik.