• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Peace Leadership Program

Peace Leadership Program

Prvi dio edukacije Projekt mirovnog vodstva održan je prošlog tjedna u Sarajevu od 6. do 8. listopada uz program koji su zajednički organizirali i vodili Akademija Folke Bernadotte (FBA), Centar za izgradnju mira (CIM) i Nansen dijalog centar (NDC).

Savjetnica za engleski jezik, Marija Ćavar,  jedna je od sudionika koju je odabrala Akademija Folke Bernadotte putem niza intervjua proteklih mjeseci.

Program je koncipiran od tri radionička modula i jedne međunarodne studijske posjete u kojima će se sudionici usredotočiti na mirovno vodstvo i teme kao što su planiranje i projektiranje, podrška i zagovaranje dijaloga, izgradnja povjerenja i izgradnja mirovne inicijative. Radni dio se temelji na raznim metodama, uključujući razmjenu iskustava, savjetovanje kolega, poučavanje, promišljanje, pripovijedanje priča, vježbe za izgradnju vještina i rješavanje problema, kao i teorijski doprinos kroz program. Sudionici ove obuke su iz Unsko-sanske i Hercegovačko-neretvanske županije i iskusni su u promicanju navedenih vrijednosti u različitim oblastima društvenog djelovanja.