• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika uposlenih u predškolskim ustanovama HNŽ-a

Stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika uposlenih u predškolskim ustanovama HNŽ-a

U organizaciju Dječjeg vrtića “Sveti Josip” Mostar i uz podršku Zavoda za školstvo Mostar održano je 30. rujna i 7. listopada 2023. godine stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika uposlenih u predškolskim ustanovama HNŽ-a. Stručno usavršavanje je organizirano u prostorijama Duhovno-obrazovnog centra EMAUS u Bijelom Polju.

Diseminaciju projekta “Educiranje odgajatelja – podrška i održivost u otežanim uvjetima rada” predstavio je ravnatelj Centra za izvrsnost Splitsko-dalmatinske županije RH, Ivice Zelića, prof., stručnim temama: „Primjena kinezioloških aktivnosti u predškolskim ustanovama i Integrirani sportski program u redovni program vrtića“ te „Struktura i organizacija tjelesne i zdravstvene aktivnosti u predškolskim ustanovama“.

Prof. dr. sc. Ana Kezić izložila je teme “Važnost razvoja bazičnih motoričkih znanja u predškolskom uzrastu” i “Primjena usvojenih motoričkih sposobnosti u predškolskom uzrastu” dok je prof. dr. sc. Dražen Čular predstavio “Znanstveni pristup u prepoznavanju sportskih talenata u predškolskoj dobi”.