• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Radionica u sklopu projekta “Misli o prirodi”

Radionica u sklopu projekta “Misli o prirodi”

22. i 23. kolovoza 2023. godine, održana je dvodnevna radionica vezana za implementaciju aktivnosti Eko škola u okviru projekta „Misli o prirodi!“. U projekt su uključene Osnovna škola Kardinala Stepinca Neum, Osnovna škola Čerin i Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica Mostar. Ispred Zavoda za školstvo Mostar, u projektu sudjeluje Sandra Medić, stručna savjetnica za biologiju.

Na dvodnevnoj radionici, projekt je detaljno predstavljen te je okvirno određen vremenski plan aktivnosti po školama, kao i certifikacijski mehanizam Eko škola u Bosni i Hercegovini. Pokazana su postignuća kao i dobiti Eko škola koje su u dosadašnjem periodu bile uključe u navedeni projekt. Organizatori su prezentirali upitnik koji će škole u sklopu svojih aktivnosti popuniti, održan je rad po skupinama u kojima su učitelji i nastavnici biologije, predstavnici Osnovne škole Kardinala Stepinca Neum, Zdravka Maslać i Sandra Mustapić te Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar Valentina Planinić prezentirali svoje radove koji se odnose na primjere izrade akcionih planova u svojim školama koji bi u budućnosti trebali dovesti do certifikata Eko škole.

Dugoročni plan organizatora je da Zavod za školstvo Mostar kao obrazovna institucija preuzme ulogu realizatora obuke svih škola u HNŽ-a koje bi u budućem periodu bile certificirane kao Eko škole.