• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Studenti diplomskog studija nastavničkih smjerova upoznali se s pripremom za stručni ispit

Studenti diplomskog studija nastavničkih smjerova upoznali se s pripremom za stručni ispit

Alumni klub Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar održao je predavanje pod nazivom „Što nakon diplome Filozofskog fakulteta? Pripravnički staž i polaganje stručnog ispita za nastavnike“.

Marija Ćavar, alumna Filozofskog fakulteta i savjetnica za engleski jezik u Zavodu za školstvo Mostar je rekla kako obrazovni sustav neće biti cjelovit sve dok se ne zatvori krug suradnje svih sudionika.

„Suradnja Filozofskog fakulteta sa Zavodom za školstvo Mostar jedan je od načina da se mladi ljudi koji završavaju dio akademskog puta upute u realizaciju vježbeničkog staža te da izravno i odmah dobiju upute gdje i kako dalje. Pred njima se otvara jedna drugačija perspektiva koja od njih iziskuje veći osobni angažman. Vrijednost i važnost učiteljske profesije utemeljene na validnim standardima treba uvijek i iznova naglašavati, a ovakav susret je upravo to učinio“, kazala je Ćavar.

Biljana Knezović, šefica odjela za pravne poslove Zavoda za školstvo je podijelila svoja znanja i iskustva te studentima dala korisne smjernice vezane za završetak studija i pripremu za stručni ispit.

„U završnom tjednu nastave na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, organizacija događaja poput predavanja s vrlo simboličnim naslovom “Što nakon diplome Filozofskog fakulteta? Pripravnički staž i polaganje stručnog ispita za nastavnike” dobiva poseban značaj. Ova inicijativa ima za cilj pružiti studentima korisne smjernice za njihov budući karijerni put te im dati važne upute o ključnim koracima koje moraju poduzeti nakon završetka studija kako bi ostvarili svoje profesionalne ciljeve“, istaknula je voditeljica Alumni kluba Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Magdalena Ramljak.

Predavanje je bilo namijenjeno studentima diplomskog studija nastavničkih smjerova s ciljem pružanja podrške i važnih informacija studentima koji su na samom završetku svog akademskog puta.

Izvor: https://ff.sum.ba/hr/node/26961