• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Nagradni izlet za srednjoškolce u Travnik

Nagradni izlet za srednjoškolce u Travnik

Nagrada izletom za trud i rad ostaje u trajnom sjećanju.

U petak, 26. svibnja učenici srednjih škola HNŽ-a koji su sudjelovali na natjecanjima iz engleskog jezika  i  katoličkog vjeronauka u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar, zajedno sa svojim nastavnicima, otišli su na izlet u Travnik.

Krenuli smo rano ujutro, a u Travniku nas je dočekala kiša. Posjetili smo Katolički školski centar “Petar Barbarić” gdje smo pogledali dokumentarni film o istoimenom sluzi Božjem.  Duhovnik don Jakov Kajinić lijepo nas je ugostio i uveselio svojom gitarom. Poslije filma imali smo svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage. Otišli smo i u kriptu gdje se nalazi grob Petra Barbarića. Nakon toga uslijedio je ručak u hodočasničkoj kuhinji centra. Vrijeme nas je poslužilo pa smo pješice posjetili ostale znamenitosti. 

Rodna kuća Ive Andrića bila nam je sljedeća po redu. Imali su obilazak srednjovjekovne Travničke tvrđave s lijepim pogledom na grad. Pred kraj dana učenici devetog razreda Osnovne škole Bila izložili su nam priču o Anni Frank i Drugom svjetskom ratu. U kasnim večernjim satima vratili smo se svojim gradovima s pregršt dojmova i novim iskustvima.

Antea Raguž, Srednja škola Stolac