• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Učimo povijest kako bi upoznali svijet

Učimo povijest kako bi upoznali svijet

U organizaciji savjetnice za povijest Danijele Tomičić i Zavoda za školstvo Mostar, 3. i 4. travnja 2023. godine  održan je kviz učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Učimo povijest kako bismo upoznali svijet“. Autor pitanja je Martin Ćorić, a koncepta kviza Danijela Tomičić. Kviz za učenike osnovnih škola je održan u prostorijama Osnovne škole Ivana Gundulića  Mostar, a za učenike srednjih škola po gimnazijskom programu u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta s početkom u 11.00 sati

Ukupno je sudjelovalo 12 osnovnih škola, a pobjednici kviza su učenici iz  OŠ kardinala Stepinca Neum, Petra Obradović, Antonela Škobo i Ivan Glavinić. Drugo mjesto zauzeli su učenici OŠ Marka Marulića Prozor, Mia Jozić, Klara Barešić i Ivan Ćurić. Treće mjesto su učenici iz OŠ Ivana Marulića Graćac ,Luka Bilić, Iva Vladić i Antonja Pušić.

Pobjednici na natjecanju učenika trećih razreda gimnazijskog programa su učenici Gimnazije fra Grge Martića Mostar, Antonija Bošković, Magdalena Grbavac i Nikša Topić. Drugo mjesto su zauzeli Paoa Stipič, Lucia Leko i Filip Šantrić iz Gimnazije Mostar dok su trećeplasirani učenici Srednje škole Čapljina, Ljubica Previšić, Darijo Obad i Luka Milanović.

 Čestitke svim učenicima i njihovim nastavnicima i učiteljima!

Kviz je protekao u vrlo opuštenom i veselom ozračju čemu je pridonio radijski voditelj Boris Čerkuć. Osim pokazanog znanja učenici su imali priliku i puno toga novog naučiti tijekom održanog kviza.

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu, susretljivosti, uloženom vremenu i trudu djelatnika Osnovne škole Ivana Gundulića i Koledžu ujedinjenog svijeta, kako bi se organiziralo ovo natjecanje. Posebna zahvala i članovima žirija, kolegicama i kolegama Ružici Beljo, Ivani Božović, Sandri Kozomara i Ivici Babiću, na pomoći i podršci kao i sastavljaču pitanja Martinu Ćoriću.