• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Katehetsko savjetovanje vjeroučitelja

Katehetsko savjetovanje vjeroučitelja

U organizaciji Katehetskog ureda Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i u suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar i Zavodom za odgoj i obrazovanje Zapadno-hercegovačke županije održano je 19. travnja 2022. godine u Mostaru u Caritasovom duhovno-obrazovnom centru Emaus katehetsko savjetovanje za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije s temom

NOVI DIREKTORIJ ZA KATEHEZU – EVANGELIZACIJSKO-PASTORALNE I KATEHETSKE SMJERNICE U DANAŠNJIM CRKVENIM I KULTURNIM OKOLNOSTIMA

Nakon zajedničke molitve, pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice nazočnima se obratio predstojnik Katehetskog ureda Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije dr. sc. don Ante Pavlović te mons. dr. sc. Petar Palić, biskup.

Prvo predavanje održao je dr. Ante Pavlović o temi Direktorij za katehezu –neke važnije smjernice za katehezu u današnjem evangelizacijsko-pastoralnom i katehetskom poslanju i djelovanju Crkve.

Drugo predavanje održao je biskup mons. dr. sc. Petar Palić o temi Identitet, poziv, poslanje služba kateheta u svjetlu novoga Direktorija za katehezu. Nakon predavanja vjeroučitelji su imali priliku u plenarnoj diskusiji razmijeniti iskustva, razmišljanja, prijedloge o poboljšanju katehetskoga i vjeroučiteljskoga rada i služenja u mjesnoj Crkvi.

Na susretu je istaknuto kako su vjeroučitelji i njihova služba na korist vjere koja navješćuje Istinu i spasenje u želji da svaki ljudski život bude prožet i rasvijetljen, susretom i zajedništvom, s Isusom Kristom. Vjeroučitelj je pozvan živjeti i na to svima ukazivati i u onima u Crkvi i onima izvan nje. Po svojoj službi vjeroučitelj je u isto vrijeme svjedok vjere, učitelj i mistagog, pratilac i odgojitelj koji poučava u ime Crkve i koji je prožet apostolskim zanosom.