• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Podučavanje praktičnih vještina u kabinetu kao prediktor dobre kliničke prakse

Podučavanje praktičnih vještina u kabinetu kao prediktor dobre kliničke prakse

Dana 21. travnja 2022. godine s početkom u 11 sati u suradnji s Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u Vijećnici fakulteta održano je prvo stručno usavršavanje nastavnika Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar. Stručno usavršavanje pod nazivom “Podučavanje praktičnih vještina u kabinetu kao prediktor dobre kliničke prakse“ realizirala je dr. sc. Ivona Ljevak.

Prisutne je pozdravila i poželjela uspješan rad dekanica prof. dr. sc. Vajdana Tomić. Edukacija je trajala 60 minuta te je zaključeno kako je ovaj vid suradnje koristan na obostrano zadovoljstvo, kako za opremanje kabineta, za razvijanje novih metodoloških pristupa u kabinetskoj nastavi, tako i za razmjenu iskustava s obje razine obrazovanja. Nastavnicima su ponuđene nove smjernice Sestrinskih operativnih procedura (SOP), te nove smjernice metodičkih vještina iz područja zdravstvene njege.

Na kraju su nastavnici obišli Kabinet za zdravstvenu njegu Fakulteta zdravstvenih studija i upoznali se sa primjenom simulacijskih lutki koje ovaj fakultet posjeduje te mogućnosti nabavke kroz projekte. Na koncu su ih pozdravile studentice 1. godine sestrinstva, njihove bivše učenice, gdje se desila erupcija emocija.