• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Učimo povijest kako bi upoznali svijet

Učimo povijest kako bi upoznali svijet

U organizaciji savjetnice za povijest Danijele Tomičić i Zavoda za školstvo Mostar, 8. travnja 2022. godine je održan kviz učenika osnovnih škola Grada Mostara pod nazivom „Učimo povijest kako bi upoznali svijet“. Kviz je održan u prostorijama Osnovne škole Ivana Gundulića  Mostar s početkom u 11.00 sati.

Ukupno je sudjelovalo 12 škola a pobjednici kviza su učenici iz  OŠ Ilići (Gabrijel Kožul, Ivano Lončar i Albert Galić). Drugo mjesto zauzeli su učenici Treće osnovne škole (Darijo Božić, Kristijan Palameta i Luka Tomašević) Treće mjesto su učenici iz OŠ Marina Držića (Petra Bošković, Tomislav Kordušić i Josip Puljić). Čestitke svim učenicima i njihovim učiteljima!

Kviz je protekao u vrlo opuštenom i veselom ozračju čemu je pridonio radijski voditelj Boris Čerkuć kao i školski bend s odličnim glazbenim točkama. Osim pokazanog znanja učenici su imali priliku i puno toga novog naučiti tijekom održanog kviza.

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu, susretljivosti, uloženom vremenu i trudu djelatnika Osnovne škole Ivana Gundulića kao i ravnateljici Mariji Jurčić kako bi se organiziralo ovo natjecanje kroz igru i zabavu. Posebna zahvala i članovima žirija, kolegama Marinu Jurkoviću i Frani Ramljaku na pomoći i podršci.

Ovaj projekt je rezultat suradnje Danijele Tomičić, stručne savjetnice za povijest i Martina Ćorića, diplomirani novinar.