• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Održane obuke učitelja i učiteljica za primjenu kurikula međupredmetnih tema u nastavi

Održane obuke učitelja i učiteljica za primjenu kurikula međupredmetnih tema u nastavi

Održana je obuka o međupredmetnim temama za učitelje i učiteljice koji će u školskoj 2024./2025. godini poučavati 1. i 6. razred  za implementaciju kurikula. Obuka je održana u Osnovnoj školi Petra Bakule Mostar, od 26.8.2024. do 28.8.2024. godine, a vodili su je treneri za međupredmetno područje. Učiteljima su predstavljene četiri međupredmetne teme: Osobni i socijalni razvoj, Građanski odgoj i obrazovanje, Upotreba informacijske i komunikacijske tehnologije te Poduzetnost.

Međupredmetne teme su teme općeljudskih vrijednosti i kompetencija za život u 21. stoljeću i kao takve su na poseban način svakodnevno prisutne u odgojno obrazovnom radu cjelokupne obrazovne vertikale.

Međupredmete teme ostvaruju se međusobnim povezivanjem odgojno-obrazovnih područja i nastavih tema svih nastavnih predmeta. Europski referentni okvir navodi da kompetencije usvojene tijekom obveznog obrazovanja nisu vezane za određeni predmet već se odnose se na šire međupredmetne ciljeve i predstavljaju poveznicu od poučavanja prema cjeloživotnom učenju.