• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Sigurnost na društvenim mrežama- Uloga i postupanje škole u prevenciji sekstinga

Sigurnost na društvenim mrežama- Uloga i postupanje škole u prevenciji sekstinga

Savjetnici Zavoda za školstvo Mostar Radmila Lauš, Andreja Pehar, Marija Ćavar i Željko Bušić bili su nazočni još jednoj u nizu radionica u okviru projekta „Sigurnost na društvenim mrežama“. Ovaj put je tema bila „Uloga i postupanje škole u prevenciji sekstinga“. Radionicu za sve zainteresirane stručnjakinje i stručnjake u radu s djecom i mladima, predvodila je dr.sc. Kristina Sesar, psihologinja u Centru za mentalno zdravlje u Širokom Brijegu i profesorica na Studiju psihologije Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru u prostorijama Caritasa u Mostaru, 10. siječnja 2024. godine.
Predavačica je predstavila pojam sekstinga i protumačila kao razmjenu seksualno eksplicitnog sadržaja. Budući da navedeni pojam sve češće uzrokuje različite oblike nasilja, predavačica je posebno skrenula pažnju na sve njegove oblike te ukazala kako je njegova raširenost, nažalost, sve veća među djecom i mladima promjenom načina komuniciranja mladih.
smatra kako je uzrok sve češćoj pojavi sekstinga, ali i posljedica koje uzrokuje, zapravo. „Prevencije nasilja nema bez svjesnosti i prihvaćanja problema, ali i akcijskog djelovanja“, zaključila je Sesar.
Cjelokupni projekt „Sigurnost na društvenim mrežama“ podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Evropska unija u Bosni i Hercegovini (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP Bosnia and Herzegovina) uz podršku Grada Mostar.