• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Sajam poduzeća za vježbu

Sajam poduzeća za vježbu

U organizaciji Zavoda za školstvo Mostar u Galeriji kraljice Katarine Kosača, 12. prosinca 2023. godine održano je županijsko natjecanje Sajam poduzeća za vježbu za učenike trećih i četvrtih razreda zanimanja ekonomist, ekonomist-poslovna informatika i hotelijersko-turistički tehničar. Cilj natjecanja je stvaranje poduzetničkog ozračja u strukovnom obrazovanju i poticanje poduzetničkog djelovanja. Sajamskim aktivnostima učenici su predstavili sebe, svoje poduzeće za vježbu, proizvode i/ili usluge koje izlažu na sajmu, ostvarivali kontakte s drugim poduzećima i s posjetiteljima sajma. Na sajmu se predstavilo deset poduzeća za vježbu iz Srednje škole Prozor, Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk, Srednje škole Stolac, Srednje škole Neum, Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar i Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Mostar. Osim deset poduzeća za vježbu na sajmu je predstavljen projekt MC.VET. Mikrokvalifikacije – projekt kojeg u našoj županiji realiziraju Srednja strojarska škola Fausta Vrančića Mostar i Zavod za školstvo Mostar, koji je podržan sredstvima iz EU. Cilj projekta MC.VET je uvesti mikrokvalifikacije u našu županiju i podrazumijevaju skup ishoda učenja koje polazniku omogućavaju stjecanje vještina i kompetencija potrebnih društvu i tržištu rada.

Tijekom održavanja sajma imali smo prigodu poslušati predavanje profesorice Sandre Jelčić, Digitalni marketing – perspektive i izazovi. Zanimljivim izlaganjem, predstavila je temu koja je prisutne i potakla na razmišljanje o pozornijem pristupanju k internetu.

Povjerenstvo za odabir najboljeg poduzeća za vježbu, u sastavu dr. sc. Sandra Jelčić, izvanredna profesorica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Himzo Tule, projekt menadžer u Redahu i Gracijela Marijanović, stručna savjetnica u Zavodu za školstvo Mostar svojom stručnom procjenom utvrdilo je i nagradilo najbolja plasirana poduzeća za vježbu:

  1. mjesto: GAIA, Srednja škola Stolac kojeg su predstavile učenice Ana Krešić i Romana Perić uz mentorstvo nastavnice Gordane Marković
  2. mjesto: PINOCCHIO, Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića iz Čitluka kojeg su predstavili Sara Jurešić i Mate Ilić uz mentorstvo nastavnice Suzane Pervan Stanić
  3. mjesto: PZV GALEB, Srednja ekonomska škola Joze Marinovića iz Mostara kojeg su predstavile Nikolina Aničić i Maria Korać uz mentorstvo nastavnice Ljiljane Šain.

Osim nagrađenih poduzeća za vježbu na sajmu su se predstavili:

  • Eko hotel Lavanda, Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar
  • Vitalearth, Srednja škola Neum
  • Vital d.o.o. Prozor-Rama, Srednja škola Prozor
  • Slastix d.o.o. Prozor-Rama, Srednja škola Prozor
  • PZV Cablet, Srednja ekonomska škola Joze Martinovića iz Mostara
  • La Navis, Srednja škola Neum
  • Suvinirko, Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića iz Čitluka

Čestitke svim sudionicima na pokazanom entuzijazmu i poduzetničkom duhu!