• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Izazovi u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju – okrugli stol

Izazovi u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju – okrugli stol

U duhovno-obrazovnom centru “Emaus”, 28. studenog 2023. godine, održan je okrugli stol pod nazivom „Unaprjeđenje prekogranične razvojne suradnje poboljšanjem kvalitete predškolskih odgojno – obrazovnih ustanova u HNŽ-a“. Organizacija okruglog stola provodila se u okviru projekta „DOBRI MOSTARI – čuvari hrvatskoga zajedništva“.

Na okruglom stolu su govorili: don Željko Majić, ravnatelj Caritasa Mostar; dr.sc. Marina Zeleničić, stručna savjetnica za predškolski odgoj u Zavodu za školstvo Mostar; s. Marija Jovanović, ravnateljica DV „Sveti Josip“; Ružica Đonlić, viša savjetnica ureda za međunarodnu suradnju i projekte Republike Hrvatske te gospođa Mirna Blažević u ime roditelja djece.

Okrugli stol koji je namijenjen odgajateljima, pedagozima, psiholozima, socijalnim pedagozima i ostalim stručnjacima zainteresiranim o temi ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja prikazao je širu sliku izazova s kojima se odgojno-obrazovni djelatnici susreću u pružanju usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.