• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Kako komuniciram u nastavi?

Kako komuniciram u nastavi?

Za odgojno obrazovne djelatnike Hercegovačko-neretvanske županije održano je stručno usavršavanje 13. travnja 2023. godine u dva termina u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar. Stručni savjetnik za vjeronauk Željko Bušić predstavio je temu: Kako komuniciram u nastavi?

Sudionicima edukacije komunikacija je predstavljena kao temeljni društveni proces u kome se pružaju i primaju informacije, ali i proces koji omogućuje međudjelovanje pojedinca i skupine, učenika i nastavnika, učenika i učenika, nastavnika i učenika. Većina međusobnih odnosa odvija se kroz interpersonalnu komunikaciju i sama uspješnost odgojno-obrazovnog procesa ovisi od kvalitete i uspješnosti međusobne komunikacije učenika i nastavnika. Vrlo je važno da nastavnici, osim znanja iz odgovarajućih predmeta, podučavaju učenike komuniciranju, ali i vještinama uspješne komunikacije. Komunikacijske vještine se mogu učiti, usavršavati i unaprjeđivati, kako u nastavi, tako i u izvannastavnim aktivnostima te su veoma važne u odnosima učenika i nastavnika, jer je loša komunikacija često uzrokom brojnih problema i nesporazuma.

Stručnom usavršavanju je nazočilo 49 odgojno-obrazovnih djelatnika Hercegovačko-neretvanske županije. Hvala svima na nazočnosti i uspješno održanom stručnom usavršavanju.