• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
U Zagrebu održane Peer-learning aktivnosti za sudionike MC.VET projekta

U Zagrebu održane Peer-learning aktivnosti za sudionike MC.VET projekta

Sudionici projekta MC.VET Microcredentials – A New Path for Capacity Building in VET  sudjelovali su na aktivnostima Peer-learning u Zagrebu 15. i 16. ožujka 2023. godine. Radionice su realizirali Danijel Đekić, voditelj projekta u ime Obrtničkog učilišta i dr. sc. Tihomir Žiljak. Realizirane su slijedeće teme: očekivanja projekta, europski prioriteti u području strukovnog obrazovanja (implementacija mikrokvalifikacija), od potpune kvalifikacije do mikrokvalifikacije, prethodna iskustva sa sličnim modelima prepoznavanja manjih skupova kompetencija u partnerskim zemljama, prednosti i izazovi međusobnog učenje u implementaciji koncepta mikrokvalifikacije.

U ime Zavoda za školstvo Mostar, kao partnera u navedenom projektu, sudjelovali su Biljana Knezović i Gracijela Marijanović te nastavnici strojarske skupine predmeta iz Srednje prometne škole Mostar i Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk, Iris Ćavar i Mario Marijanović.

Sljedeće aktivnosti u okviru projekta su upoznavanje javnosti i zainteresiranih strana, koje će biti uključene u realizaciju, o obvezama i očekivanjima od projekta u HNŽ-a.

Sastanak će biti održan 12. travnja 2023. godine u Zavodu za školstvo Mostar s početkom u 10 sati.

Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or EACEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.