• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Smotra dobrih djela iz vjeronauka pod nazivom “Nije važno, čini dobro!”

Smotra dobrih djela iz vjeronauka pod nazivom “Nije važno, čini dobro!”

Smotra dobrih djela iz vjeronauka pod nazivom “Nije važno, čini dobro!” održana je u petak 6. svibnja u dvorani ispod zvonika Crkve svetog Petra i Pavla u Mostaru. Program je otvorio Željko Bušić,  stručni savjetnik za vjeronauk u Zavodu za školstvo Mostar.

U programu su sudjelovali vjeroučenici osnovnih škola, njihovi vjeroučitelji mentori te drugi učitelji i stručni suradnici iz 12 škola Hercegovačko-neretvanske županije. 

Osnovnoškolci su pokazali raskoš dobrih djela pjesmom, glumom, monologom, video uratkom i prezentacijom.

Vjeroučenici su nastupili i predstavili projekte svojih škola na nov i zanimljiv način, pokazavši uvježbanost, usklađeni scenski nastup i jasnoću u posredovanju teološke i duhovne poruke.

Program je završio nagradnim pitanjem: Što čovjek jedino može ponijeti pred Boga? Odgovor je glasio: “Dobra djela”. Učenik Osnovne škole Bijakovići Frano Crnjac je odgovorio točno i dobio za nagradu knjigu. Stručni savjetnik za vjeronauk je zahvalio vjeroučenicima i mentorima te pozvao da i iduće godine pokažu raskoš vjeronaučnog stvaralaštva kroz dobra djela.

Nakon zajedničkog domjenka učenici su iskoristili priliku za razgledavanje Crkve svetog Petra i Pavla, samostana i franjevačke knjižnice koja ima preko 50000 knjiga. 

https://we.tl/t-M60iNTZqlV