• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Natjecanje iz vjeronauka pod nazivom “Biblija u stripu”

Natjecanje iz vjeronauka pod nazivom “Biblija u stripu”

Natjecanje iz Vjeronauka za učenike srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar pod nazivom “Biblija u stripu” održano je 5. svibnja 2022. u dvorani ispod zvonika Crkve svetog Petra i Pavla u Mostaru. Na natjecanju je sudjelovalo 50 učenika i  devet vjeroučitelja iz 12 srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije.

Prvo mjesto osvojili su učenici Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar pod vodstvom mentorice Marine Ivanković. Tema njihove izvedbe je: “O Joni, ribi i ribarskoj priči”. Prikazali su Jonu kao nesavršenog čovjeka sa svojim slabostima, ali ga Bog ipak bira za proroka. Zahtjevan zadatak Bog ne bi povjerio nekomu tko mu nije vjeran. Jonino iskustvo pokazuje nam da ljudi koji imaju čvrstu vjeru u Boga mogu odlutati na krivi put, ali time ne mora biti sve izgubljeno, počinjene greške mogu se ispraviti.

Drugo mjesto osvojili su učenici Srednje škole Čapljina pod vodstvom mentora Marija Šimovića. Tema njihove izvedbe je: “David i Golijat”. Izvedbom o Davidu i Golijatu prikazali su Boga koji nikada ne napušta one koji su naizgled slabiji i ranjiviji, ali koji se njemu utječu ne gubeći nadu jer dobro na kraju uvijek pobijedi.

Treće mjesto učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar pod vodstvom mentorice Zorice Miloš. Tema njihove izvedbe je: “Isus- Dobri pastir”. Svojom prezentacijom prikazali su kako je beskrajna dobrota Boga koji daje život svoj za ljude. 

Učenicima čestitamo na prikazanim i ostvarenim rezultatima, a mentorima na trudu oko njihove pripreme. 

Najuspješniji učenici:

Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica Mostar

  • Dragica Zovko, Božena Čović i Zvonimir Begić

Srednja škola Čapljina

  • Nikolina Limov,  Ljubica Previšić, Ela Goluža i Luka Džalto 

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar 

  • Emanuela Barać, Marinela Zlatunić, Karla Marić, Ena Cvitković i Marija Zubac