• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Code Challenge Hackathon 2022. godine

Code Challenge Hackathon 2022. godine

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT u suradnji sa
informatičko-tehničkom udrugom Switch organizira Hackathon za srednjoškolce.

Osnovni cilj projekta je potaknuti učenike na praktičnu primjenu znanja iz područja ICT-a. Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju svi učenici srednjih škola koji rade po hrvatskom planu i programu. Učenici se mogu prijaviti u timovima od maksimalno 4 člana.

Natjecatelji mogu svoje ideje izraditi u obliku web aplikacija, mobilnih aplikacija (Android, iOS), desktop aplikacija ili API-ja. Dozvoljeno je korištenje gotovih programskih paketa (frameworks, libraries) i svih programskih jezika.

Natjecanje se sastoji od dva dijela (Eliminacijski dio i finale ), gdje će natjecatelji imati priliku pronaći najbolje moguće rješenje i realizaciju istog na određenu temu.
U finalu Hackathona održat će se predstavljanje rješenja pred stručnim žirijem.

Ovim projektom želimo probuditi svijest društva i sveučilišne zajednice o važnosti i značaju programiranja. Programiranje je cijenjena vještina na tržištu rada, ali programiranje i tehnologija konstantno napreduju pa stoga pojedinac koji posjeduje vještinu programiranja mora konstantno napredovati. Natjecanje je najbolji način otkrivanja kvalitetnih i konkuretnih pojedinaca, a onima koji se ističu nastojimo osigurati bolje uvjete za razvoj i rad.

Prijave za Code Challenge Hackathon otvorene su do 24. travnja 2022. godine.
Prijaviti se možete na poveznici https://hackathon.sum.ba klikom na „PRIJAVA“.

izvor: https://hackathon.sum.ba/