• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Edukacija za nastavnike Lego WeDo

Edukacija za nastavnike Lego WeDo

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) otvara poziv za edukaciju svim nastavnicima koji se žele educirati kako pristupiti učenju kroz igru (za djecu od 6 do 10 godina), koja će se održati kroz projekt SCIENTIX na Sveučilištu u Mostaru, zgrada Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Računalnoj učionici 109, 10. ožujka 2022. godine u 12:00 sati.Svi polaznici Edukacije ”Lego WeDo” dobit će potvrdu o sudjelovanju, budući da je Sveučilište u Mostaru nacionalna kontakt  točka za projekt SCIENTIX u koji je uključeno 28 zemalja. Prijaviti se možete do 7. ožujka 2022. godine putem poveznice:
https://prijava.sum.ba/radionice/108

Prilagođavanje obrazovnog sustava sveprisutnoj digitalizaciji i tehnološkom razvoju je neminovnost kako bismo sutra imali kadrove koji su spremni ići u skladu s razvojem naprednih tehnologija.
Naša ih djeca koriste od malih nogu i nerijetko su u tome uspješniji od odraslih. Učinimo da tu svoju vještinu pretvore u prednost i priliku da svoje potencijale nastave razvijati u tom pravcu. Da bismo to mogli, prihvatimo njihov pristup rješavanju problema, igrajmo se s njima. Učinimo da se već danas kroz igru koriste robotikom učeći osnove mehanike, matematike, tehnologije, osnovne vještine programiranja. Naučimo ih timskom radu, potaknimo ih na komunikaciju i diskusiju, kritičko i stvaralačko razmišljanje i razvijanje motoričkih i kreativnih vještina.

No, zato su im potrebni dobri vodiči, odnosno edukatori koji bi ih uveli u novi svijet učenja kroz igru.

Izvor: https://sum.ba/