• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Projekti
Projekt Obrazovanje za zapošljavanje

Projekt Obrazovanje za zapošljavanje

Zavod za školstvo Mostar sudjeluje u projektu EU pod nazivom Obrazovanje za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini u cilju poboljšanja kapaciteta i strukture planiranja obrazovnog procesa te unaprjeđenja kvalitete obrazovnih rezultata. Suglasnost za projektni zadatak su dale sve obrazovne vlasti u Bosni i Hercegovini i njihova realizacija bi se trebala odvijati kroz četiri komponente: prelazak obrazovanja na rad, osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, reforma inicijalnog obrazovanja nastavnika i razvoj ljudskih resursa u obrazovnom sektoru.

Cilj projekta je osvrnuti se na postojeće nedostatke, osobito na neusklađenost obrazovanja i tržišta rada te ukazati na načine njihovog rješavanja kroz razvoj modernih usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja, bolje visoko obrazovanje i stručno usavršavanje te obuke. Projekt je usmjeren i na razvoj studijskih programa i kurikuluma za učiteljske fakultete zasnovane na ishodima učenja, modernoj nastavnoj metodologiji i ključnim kompetencijama sve u skladu s kvalifikacijama i profesionalnim standardima nastavničkog zanimanja.

Redovitom procjenom situacije u obrazovnom sektoru i korištenjem rezultata procjene u svrhu istraživanja i planiranja obrazovnih politika, projekt će ojačati kapacitete u školama, pedagoškim zavodima, agencijama i ministarstvima obrazovanja Bosne i Hercegovine.

Više na https://education4employment.eu