• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Učimo povijest kako bismo upoznali svijet

Učimo povijest kako bismo upoznali svijet

U organizaciji savjetnice za povijest Danijele Tomičić i Zavoda za školstvo Mostar, 20. ožujka 2024. godine održan je kviz učenika srednjih škola pod nazivom „Učimo povijest kako bismo upoznali svijet“. Ukupno je sudjelovalo 10 srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije a pobjednici kviza su učenici iz Srednje škole Neum, Filip Bogdanović, Matej Leženić i Dario Marić. Drugo mjesto zauzeli su učenici Srednje škole iz Čapljine, Domagoj Milanović, Lucija Šiljeg i Antonio Matić. Treće mjesto su učenici iz Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića Mostar, Antonio Marošević, Tomo Drežnjak i Stojan Pavlović.
Čestitke svim učenicima i njihovim nastavnicima!
Osim pokazanog znanja učenici su imali priliku i puno toga novog naučiti tijekom održanog kviza. Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.
Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu, susretljivosti, uloženom vremenu i trudu djelatnika Osnovne škole Ivana Gundulića te članicama povjerenstva nastavnicama povijesti, Danijeli Martinec i Romani Majić.