• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
Zaštita od digitalnog nasilja primjenom kritičkog mišljenja

Zaštita od digitalnog nasilja primjenom kritičkog mišljenja

Zaštita od digitalnog nasilja  primjenom kritičkog mišljenja je šestotjedna međunarodna online obuka koju su vodile Biljana Lajović, spec. dječje psihologije i Tatjana Popović, mirovni edukator. Nansen dijalog centar Srbija realizirao je obuku uz podršku radne grupe Obrazovanje za mir, u okviru mreže Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC).

Gost predavač 21. studenoga 2023. godine bila je Marija Ćavar, stručna savjetnica u Zavodu za školstvo Mostar. Govorila o važnosti kontinuiranog rada na prevenciji nasilja u školama, a posebno je naglasila da je neophodno da nastavnici i roditelji pohađaju radionice. 

Konkretni primjeri o primjeni znanja i vještina stečenih tijekom obuke koja je održana 2022. godine bili su najzanimljiviji sudionicima ovogodišnje radionice. Savjetnica Ćavar je svojim primjerima ukazivala na konstruktivne načine za nadilaženje prepreka koje se neminovno javljaju tijekom rada na prevenciji nasilja.  Predstavila je rezultate 33 edukacije u osnovnim i srednjim školama koje su cilj imale ukazivanje na razne pojave digitalnog nasilja kao i primjenu obrasca Logical fallacies (Logičke pogreške) u radu s učiteljima i nastavnicima

Detaljan opis obuke:

https://gppac.net/news/6-week-online-course-protection-digital-violence-using-critical-thinking