• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Natjecanja
Festival ugostiteljstva

Festival ugostiteljstva

Prvi put u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar održan je Festival ugostiteljstva za učenike strukovnih škola HNŽ-a, zanimanja kuhar i konobar. Festival se održao 29. travnja 2022. godine u školskoj kuhinji i radionici za praktičnu nastavu Srednje škole Prozor. Cilj Festivala bio je promocija srednjeg strukovnog obrazovanja naročito atraktivnih zanimanja u ugostiteljstvu, kuhara i konobara. Sudionici Festivala, tim kuhara predstavljali su svoje škole vještinama u kuhinji i izlošcima na temu Večera za dvoje, pri čemu su osnovne namirnice bile: ribe, rakovi, glavonošci… Tim konobara je pokazao vještine i umijeće ovog zanimanja pri postavljanju svečanog stola i usluge gostu. Festival ugostiteljstva omogućio je učenicima da kreativnošću, inovativnošću i timskim radom predstave sebe, školu i prezentiraju vještine i zanimanja za koje se obrazuju.

Za prezentirana znanja, vještine i sposobnosti potrebno je vrijeme i sredstva za što su škole mogle računati na sponzorstva Leda d.o.o. Čitluk i Podravke BiH.

Na kraju ovog zanimljivog i poučnog dana učenici i nastavnici sudjelovali su u edukaciji Uvod u svijet kave – Frank Baristička akademija.

Pogledajte i kratak video: https://www.youtube.com/watch?v=tsQ7EJXMedM&t=103s

Izvor fotografija i videa: Ramski Vjesnik https://ramski-vjesnik.ba/