• +387 36 334-255
  • zavod.zaskolstvo.mostar@skole.sum.ba
  • Ulica kralja Zvonimira 14, 88000 Mostar
Novosti
SUMIT izradio novu web stranicu Zavoda za školstvo Mostar

SUMIT izradio novu web stranicu Zavoda za školstvo Mostar

Nova web-stranica Zavoda za školstvo Mostar, koju je besplatno izradio Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT, predstavljena je danas u prostorijama Zavoda. Nakon predstavljanja nove web-stranice članovi SUMIT-a održali su radionicu za djelatnike Zavoda koji će održavati istu.

Osim web-stranice svi djelatnici Zavoda dobili su eduID identitet s kojim se mogu prijaviti na sve usluge koje nudi SUMIT. U sklopu eduID-a dobivaju i službene e-adrese koje imaju brojne pogodnosti poput neograničena prostora na disku, korištenje Google G Suite alata i dr.

„Jedan smo od Zavoda koji je među prvima imao svoju web-stranicu u Bosni i Hercegovini koja je nažalost zastarjela. Danas smo dobili novu, modernu web-stranicu koja će zasigurno biti zanimljiva za korisnike i kvalitetno predstavljati naš Zavod, gdje ćemo moći svakodnevno objavljivati čitav niz informacija i događaja, a sama web-stranica bit će velik doprinos obrazovnome sustavu. Ovim putem još bih jednom zahvalio SUMIT-u koji nam je pružio potporu i potpuno besplatno uradio našu novu web-stranicu“, kazao je ravnatelj Zavoda za školstvo Željko Ćorić.

Ovo je prva izrađena web-stranica temeljena na CMS sustavu WordPress, a SUMIT planira u narednome razdoblju ponuditi svim školama koje izvode nastavni plan i program na hrvatskome jeziku besplatne web-stranice.

Preuzeto s https://sumit.sum.ba/