Učimo povijest kako bi upoznali svijet


Osnovna svrha ovog oblika kulturnog obrazovnaja je učenje kroz zabavu, stjecanje novih saznanja o svijetu, ljudima u različitim kulutrama, sredini oko nas, suvjremenim događajima, timski ra i suranja učenika i nastavnika.

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorija: kultura (religija, slikarstvo); zabava (glazba, televizija, internet); mediji (film, književnost, strip); povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija); životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija); sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre); znanost (biologija, kemija, fizika).

„Kviz sam po sebi nije ništa novo ali evo po prvi put je organizuiran tako da svi učenici u ovoj županiji mogu pokazati svoje znanje razumijevanje ali i stavove proživajući različite kategorije od kulture, zabave, medija životnog stila sporta i znanosti ali sve krozu zabavan način i igru“ rekla je Danijela.

Pobjednici kviza su učenici iz  OŠ Crnići iz Stoca, drugo mjesto su učenici iz OŠ fra Didaka Buntića iz Čitluka i treće mjesto su učenici iz OŠ Vladimira Pavlovića iz Čapljine, a ukupno je sujelovalo 11 škola.

Sudionici kviza su učenici osnovnih škola Grada HNŽ koji nastavu pohađaju po hrvatskome planu i programu/jeziku. Ovaj projekt je rezultat suradnje Danijele Tomičić, stručne savjetnice za povijest i Franje Pavlovića i Martina Ćorića, studenata Sveučilišta u Mostaru,

     


 

 


 

Joomla Themes designed by Web Hosting Top