Učimo povijest kako bi upoznali svijet

Osnovna svrha ovog oblika kulturnog obrazovanja je učenje kroz zabavu, stjecanje novih saznanja o svijetu, ljudima u različitim kulturama, sredini oko nas, suvremenim događajima, timski rad i suradnja učenika i nastavnika. Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorija: kultura (religija, slikarstvo); zabava (glazba, televizija, internet); mediji (film, književnost, strip); povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija); životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija); sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre); znanost (biologija, kemija, fizika).

„Kviz sam po sebi nije ništa novo ali evo po prvi put je organiziran tako da svi učenici u ovoj županiji mogu pokazati svoje znanje razumijevanje ali i stavove kroz različite kategorije od kulture, zabave, medija životnog stila sporta i znanosti ali sve kroz zabavan način i igru“, rekla je Danijela.

Pobjednici kviza su učenici iz  OŠ Crnići iz Stoca, drugo mjesto su učenici iz OŠ fra Didaka Buntića iz Čitluka i treće mjesto su učenici iz OŠ Vladimira Pavlovića iz Čapljine, a ukupno je sudjelovalo 11 škola. Sudionici kviza su učenici osnovnih škola Grada HNŽ koji nastavu pohađaju po hrvatskome planu i programu/jeziku. Ovaj projekt je rezultat suradnje Danijele Tomičić, stručne savjetnice za povijest i Franje Pavlovića i Martina Ćorića, studenata Sveučilišta u Mostaru.

Joomla Themes designed by Web Hosting Top